p-ISSN: 1305-4600
e-ISSN: 2792-0909
Yayın Aralığı: Yılda 2 Sayı
Başlangıç: 2005
Yayıncı: Dr. Serkan Yorgancılar

Diyarbakır İlindeki Sonuçları Bağlamında 22 Temmuz Seçimleri

Article Sidebar

Mazhar Bağlı
Nasıl Atıf Yapılır
Bağlı, M. (2007). Diyarbakır İlindeki Sonuçları Bağlamında 22 Temmuz Seçimleri. Demokrasi Platformu, 3(11). Geliş tarihi gönderen https://demokrasiplatformu.com/dergi/article/view/93


Özet

Türkiye, 1800'lerin ilk yarısında başlayan üç temel sorunu; etnik, dini ve ekonomik sorunları içinde barındıran bir imparatorluğun mirasçısı olarak ortaya çıkmıştır. Ekonomiye ilişkin sorunun her iki sorunla bağlantılı olarak devam ettiğini düşündüğümüzde tartışılması gereken diğer iki sorundur. Bu sorunlara yönelik üretilen çözümler ise daha çok "duygusal” ve “sözsel" olmuştur. Sözlü çözüm aslında geçici olan yaklaşımların ortak paydasında bulunur. Gerçekçi olmaz. Bu anlamda etnik sorunlara karşı yaklaşımlar da hep bu temelde devam etmiştir. Özellikle Kürtlük ve Dindarlık (dindarların kamusal alanda var olma) sorunu bu eksende tartışılan konular olmuştur. Etnik unsurlar ile dindarları küstüren ideoloji bir tercih olarak veya yenileşme projesi olarak değil hep bir var olma projesi olarak sunulmuştur. 

Referanslar

DORRONSORO, Gilles, “The autonomy of the political field. The resources of the Deputies of Diyarbakır (Turkey): 1920-2002", European Journal of Turkish Studies, Thematic Issue No.3, 2005.

Article Details